Başkan Erdoğan; "Minia Çanakkale Projesi Biga'ya çok yakışacak!"

TAKİP ET

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 12.500 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek Minia Çanakkale Projesi'nin Gönüllerin Şehri Biga'ya çok yakışacağını söyledi. Başkan Erdoğan; '12.500 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek projemiz ile Gönüllerin Şehri Biga'mıza bir eser daha kazandırıyoruz' dedi.

Biga Belediyesi, 12.500 metrekarelik arazide Minia Çanakkale Projesi için çalışmalara başladı. 2 bin metrekare kapalı alana sahip proje içerisinde bir çok farklı tema olacak.

Biga Şirintepe Mahallesi’nde pancar deposu olarak bilinen 12 bin 500 metrekarelik alanda Minia Çanakkale Projesi hayata geçiriliyor. 2000 metrekaresi kapalı alanı olacak Minia Çanakkale’de, kadın girişimcilerin üretimleri ile yöresel ürünlerin satışının yanı sıra kafeterya ve restoranlar yer alacak. Alanda, meşhur Biga köftesi de satılacak.

Çanakkale ve Biga’nın değerlerinin yer alacağı 6 bin metrekarelik bölümde ise Köprülülü Hamdibey ve Bigalı Mehmet Çavuş’un da ayrı yerleri olacak. 200 araçlık otoparka sahip olacak Minia Çanakkale Projesi’nin müjdesini veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Minia Çanakkale Gönüllerin Şehri Biga’ya çok yakışacak! 12.500 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek projemiz ile Gönüllerin Şehri Biga’mıza bir eser daha kazandırıyoruz. Projemizin ilk aşaması olan demirlerin kaldırılması işlemi ile birlikte üzerinde kadın girişimcilerimizin yöresel ürünlerini değerlendirebileceği satış alanlarıyla, kafeterya-restoranlarıyla, Çanakkale ve Biga’mızın çok önemli değerlerinin yer alacağı noktalarıyla Biga’mıza değer katacak” dedi.

Minia Çanakkale Projesi Bülent Erdoğan