Başkan Borazan; "Bigalılık lafta olunmaz"

TAKİP ET

AK Parti Biga İlçe Başkanı Nihat Borazan Biga'da düzenli olarak gerçekleştirdiği yerel medya kuruluşu ziyaretlerinde bu kez Biga Medya Lokum'u ziyaret etti. Başkan Nihat Borazan buradaki ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, CHP'li Vekil Özgür Ceylan'ın gerçekleştirmiş olduğu açıklamalara da tepki gösterdi.

Biga Medya Lokum'dan Ahmet Tunç ve Çiğdem Özden Demiray ile sohbet gerçekleştiren ve sorularını yanıtlayan Başkan Nihat Borazan önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Vekil Özgür Ceylan'ın ‘insan içine çıkamıyorlar’ sözüne istinaden rakamlarla yanıt veren Başkan Borazan; "Madem Bigalılıktan bahsediyoruz. Bülent Turan bey kaç düğüne katılmış, kaç köy hayrına katılmış, kaç köyü ziyaret etmiş? Bir de Özgür Ceylan kaç ziyarette bulunmuş? Özgür bey açıklamasında ‘İnsan içine çıkamıyorlar’ demiş. Sadece benim teşkilatım Ramazan ayında 65 farklı köye 73 ziyaret gerçekleştirdik.Devamlı Biga'nın içindeyim beldelerimize düzenli olarak gidiyoruz. Çanakkale teşkilatı olarak 347 köy ve 10 bin 786 ev ziyareti gerçekleştirmişiz. Biz köyleri geziyoruz. Ben Özgür Ceylan’ı köylerde hiç görmedim. Bülent Turan sanki uzaydan geldi. Bülent Turan bence Özgür Ceylan'dan daha Bigalı. Şu dönemde diyorum. Çok daha fazla Biga'da zaman geçiriyor Bülent Turan. Evet, hizmetlerin takipçisi olun, ama teşekkür de edin.Geçen hafta yaklaşık 5 bin hemşehrimizin de katıldığı Bozlar hayrı yapıldı.Biz Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu,Cumhur İttifakı ortağımız MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım,Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya tüm kademelerimiz ile tüm günü orda geçirdik.Çocuklarımız ile beraber olduk.Siz nerdeydiniz,Ne ilçe başkanı ne Bigalı Vekil kimse yok.Muhtarlarımızın düğün cemiyetleri bayram boyunca Grup Başkanvekilimiz ile hepsine katıldık.Orda da yoktunuz."dedi.
"Özgür bey bir kere Biga Belediyesi’ne gitmiş mi?"
Milletvekilliği döneminde bir kere bile Biga Belediyesi’ne gitmeyen Özgür Ceylan'ın “Bigalıyım” ifadesine karşılık veren Başkan Nihat Borazan; "Bigalılık böyle olur. Biga’da İsmail Işık döneminde çatı çöktüğünde de Bülent Turan destek olmuştu. Bunu araştırın. Yanlış bir söylemde bulunmak da istemiyorum. Ben öyle hatırlıyorum. Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret etti. Çanakkale’deki CHP’li belediye başkanlarının tamamıyla bir araya geldi ve sorunlarının çözümü noktasında çalıştı. Özgür bey 3 yıldan bu yana Biga Belediyesi’ni kaç defa ziyaret etti. Niye gitmiyor belediyeye. Bizim milletvekillerimiz zaten yapılması gerekenleri yapıyor. Sayın vekilimiz daha iyi bilir. O zaman ilçe başkanıydı. Japon kredisinde de Bülent Turan’ın desteği olduğunu ben biliyorum" diye konuştu.
"Siyaset böyle olmaz"
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın sözlerine cevap veren Özgür Ceylan'a tepki gösteren Başkan Nihat Borazan; "Karabiga’ya doğalgaz gelmesinin takipçisi olacağını söylemiş sayın vekil. Bigalılık Gümüşçay’a ilk kez doğalgaz getirmekle olur. Karabiga’ya da vekillerimiz sayesinde doğalgaz geldi. Gestaş bizim şirketimiz. Biz onla da geçeceğiz. Sayın vekil sadece etiketleyerek paylaşım yaptığını söylüyor. Siyaset yaparken karşındakini ne kadar incittiğin de önemli. Siyaset böyle olmaz" dedi.
"Davet edilmiş..."
Başkan Nihat Borazan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Beni Biga Güreşlerinde anons etmediler diye bir derdi oluşmuş Sayın Ceylan'ın kendi de söylüyor çağrıldım diye seni anons etmeyecek insan oraya davet eder mi? Birde Bigalı geleneği diye övünüyor madem Bigalı Geleneği neden sahip çıkmadınız yine bizim belediyemiz döneminde yaşatıldı bu gelenek. Kendi o zaman İlçe Başkanıydı hiç söylemedi mi acaba yapalım diye? Ama anons aksaklık olmuştur. Seneye yapılacak güreşler de anons eksiğini de gideririz.”
"Okullar bölgesini ben çok önemsiyorum"
Biga'nın okullar bölgesinde devam eden okul inşaatlarının yeniden başlayacağını söyleyen Başkan Borazan; "Biga’da okullar konusunu çok önemsiyoruz. O da çözülecek. Kaymakamlık bir yazı yazdı. Onun süresinin dolması bekleniyor. Ondan sonra ihale süreci de başlayacak. Bakın bir tane çocuğun zarar görmesini bile istemiyoruz. O okulların tamamının yıkılması gerekiyordu. Biliyorsunuz Karabiga kavşağının da ihalesi çok yakında yapılacak. Karabiga yolunun asfaltlanması da aynı şekilde. Okullar bölgesi de tamamlanacak. Okullar bölgesinde 3-4 aylık bir gecikme yaşandı. Pandemi sürecinde dünyadaki durumu hepimiz görüyoruz. Çok sıkıntılı bir süreç yaşandı. İnşaat maliyetleri yükseldi. Müteahhit de sıkıntı yaşamamak adına çekildi. Şimdi yeniden ihale edilecek ve parası hazır" dedi.
“AK Parti Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'na teşekkür ediyoruz"
Türkiye Belediyeler Birliği'nden Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne tahsis edilmesi için Biga Belediyesi'ne gönderilen kepçeyle ilgili de teşekkür eden Başkan Borazan; "Kepçe alındı Ankara ziyaretimizde. Ben başta Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan’a, Çanakkale Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a, Biga TSO Başkanımız Şadan Doğan’a, Biga Kaymakamımıza, orada yoktu ama ittifak ortağımız Salih Altınkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Jülide hanımla Bülent beyin uyumlu çalışması bizim yararımıza oluyor. Bir telefonla bakanlıklardan randevu alabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
 

AK Parti Biga Çanakkale Nihat Borazan Özgür Ceylan