Başkan Arslan'dan şeffaf belediyecilik örneği

TAKİP ET

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 2019 yılından bu yana Kepez'de yapılan hizmetlerle ilgili açık havada, Halk Kafe'de vatandaşlarla buluştu. 3 yıllık faaliyet planı ile ilgili, yapılan icraatlarla ilgili sunumda bulunan Başkan Arslan, 3 yılda 15 Milyon 660 Bin TL borç ödendiğini belirtti.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 2019 yerel seçimlerinde, belediye başkanı olarak seçilmişti. CHP’li Ömer Faruk Mutan’dan, koltuğu devir alan CHP’li Birol Arslan, son 3 yılda yapıla faaliyetlerle ilgili bilgilendirme toplantısında, vatandaşlarla ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Halk Kafe’de, dün saat 14.00’te gerçekleşen programda, Başkan Arslan 3 yılda yapılan yatırımları tek tek kamuoyuna aktardı.

2019 yılında belediyenin 62 Milyon 881 Bin TL borç ile alındığı, 2022 yılında borcun 47 Milyon 220 Bin TL olduğu ve belediyenin 3 yıl içerisinde 15 Milyon 660 Bin TL borç ödediği sunum ile anlatıldı.

Öte yandan Başkan Arslan, sunumlar ile ilgili konuşmasının ardından, kendisini eleştirenlere sert açıklamalarla yanıt verdi. Başkan Arslan açıklamasında, “Belediyenin borçlarını Borçlanmadan, bir karış toprak satmadan ödedik. Bir de diyordu ki “6 ay sonra maaşları ödeyemeyeceksiniz.” Ben senin borçlarını ödedim. Ben senin çocuklarının ikramiyelerini ödedim. Kepez Belediyesi çalışanlarının ne bir kuruş maaş alacağı var, ne de ikramiye alacağı var.

Kepez halkı beni doğduğum topraklara belediye başkanı seçti. Belediye Başkanı olmanın manevi zenginliğini yaşıyorum. Gece gündüz çalışıyorum. Halkımın içindeyim. Geldiğimizden 175 nikah kıymışım. Hafta sonları yaz döneminde tatile gitmiyorum. Benden nikahımı kıymamı isteyen gençlerimizin yanında oluyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte de hemşerilerimin nikahlarını kıymaya devam edeceğim. Birilerine de kapak olsun.

Çalışanın maaşını vermeyen, esnaftaki borçlarını ödemeyen, icralık olan, çocuk tacizinden içeri giren, ordudan atılan adamlar aklınca, Birol Arslan’a yazı yazacak. Birol Arslan adını lekelemeye çalışacaklar. Birol Arslan’ın veremeyeceği hesap yok. Bizim müfettişten korkumuz yok. 3 yıldır görev yapıyorum daha bir kişinin yemeğini yemedim. Benim alnım ak” ifadelerini kullandı.

 

birol arslan kepez belediyesi