"Basın kamunun vicdanıdır"

TAKİP ET

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesi, gelişmesi ve güçlenmesinde, milletimizin refah düzeyinin yükseltilmesinde basınımızın katkı ve desteği yadsınamaz. Gücünü halktan alan gazeteciler, toplumun aydınlanması, doğru ve hızlı bilgi akışının sağlanması ve toplum çıkarlarının korunmasına anlamlı katkıları sunmaktadırlar.
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle ‘Basın, ulusun ortak sesidir’. Bununla birlikte demokrasimizin değişmez ögelerinden biri de bağımsız ve ilkeli basındır. Mesleğini, evrensel değerlere uygun ve ilkeli bir şekilde sürdüren gazetecilere minnet borçluyuz. Basına yönelik her türlü sansürü, işlerine engel olacak fiziki ve psikolojik baskıları reddediyoruz.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda zaman ve mekan fark etmeksizin sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getiren tüm fedakar ve değerli basın çalışanlarımızın daha güzel günlere erişmek dileğiyle Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bütün çalışan gazetecilere sevgi ve saygılar sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi.

basın çan belediye başkanı bülent öz bülent öz gazeteciler günü