Başer; "Abdiağa Çağlayanı'nda Doğal Atmosfer Çok Güzel"

TAKİP ET

Biga Hobileri Geliştirme Derneği Başkanı Erdoğan Başer ve Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri Yavuz Poyraz, Biga Eko Turizm Abdiağa Şelale Parkuru'nda yürüyüş yaparak, doğal atmosferi kayıt altına aldılar.

Eko Turizm Big-A doğa turizm rotası için yıllardır mücadele gösteren Erdoğan Başer, Biga Kent Konseyi Doğayı Tanıtma ve düzenleme Grubu’nda gönüllü olarak yer alıyor, gönüllü olarak katılmak isteyenleri, Biga Belediyesi 3. katında bulunan Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri Yavuz Poyraz ile iletişime geçmeye davet ediyor. 

Güney Marmara’nın ve Kaz Dağları’nın giriş kapısı Biga'da, kamp alanları, karavan alanı, yürüyüş yolları, at parkurları, motorlu, motorsuz araç parkurları ve doğal değerleri üzerine çalışmalar yapan Başer, Biga'da doğa turizmi için çok değerli alanların olduğunu belirtiyor. 2023 yılı Mayıs ayında yağışların olması sebebiyle, Abdiağa Çağlayanı’nda, haziran sonuna kadar su olabileceğini, Abdiağa mesire alanından, köprülerden çağlayana yirmi, yirmi beş dakikada yürüdüğünü, çiçeklerin açtığı bugünlerde, Abdiağa Çağlayan'ında doğal atmosferin çok güzel olduğunu belirtiyor. Başer; Temmuz-Ağustos aylarında otların ve derenin kuruması sebebiyle, bu doğa rotasında yürüyenlerin sigara içmemesi konusunda uyarıyor. Başer, Işıkeli yolunda bulunan ahşap girişten yukarı çıkanların, seyir terasında Biga manzarasında fotoğraf çekinmeyi de tavsiye ediyor.






Erdoğan Başer Yavuz Poyraz Biga Çanakkale