Barışkan; "Kepez Deresi'ndeki taşkınlar Kepezlilerin kaderi olmamalı"

TAKİP ET

CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Barışkan, kuvvetli yağış sonrası sel felaketinin yaşandığı Kepez Deresi ile Kalabaklı köyünde incelemelerde bulundu.

Çanakkale genelinde etkili olan kuvvetli yağışla birlikte Kepez Deresi ve Kalabaklı köyünde sel felaketi yaşandı. Kepez Deresi’nin taşması sonucu sahil yolu ulaşıma kapanırken, bölgedeki balıkçılar ise teknelerinin zarar görmemesi için gece boyu nöbet tuttu.

CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Barışkan, sel felaketi sonrası Kepez Deresi’nde incelemelerde bulundu. Barışkan sonrasında ise bölgedeki balıkçılar ile bir araya geldi. İncelemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Barışkan, Kepez Deresi’nin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini belirtirken, tekne sahiplerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikteki bir balıkçı barınağının ise mümkün olan en kısa sürede yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Dere Islahı ve Balıkçı Barınağı vurgusu

CHP Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Barışkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kuvvetli yağış sonrası taşkın felaketinin meydana geldiği Kepez Deresi'nde incelemelerde bulunduk. Sonrasında ise gece boyu ekmek teknelerinin başında nöbet tutan balıkçı kardeşlerimizle bir araya geldik. Çok değil 12 gün önce yine burada aynı afete tanıklık etmiştik. Kepez Deresi'nde yaşanan taşkınlar, Kepezlilerin ve evlerine ekmek götürmeye çalışan balıkçı kardeşlerimizin kaderi olmamalı. Kepez Deresi'nde ıslah faaliyetleri ivedilikle yapılmalı. Emekçi kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir balıkçı barınağı acilen inşa edilmeli. Kepezli tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Kepez Deresi'nin ıslahı ve balıkçı barınağının yapım sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımın sözünü veriyorum.”

CHP’li Barışkan bir sonraki ziyaretini ise, sel felaketinin vurduğu bir diğer yer olan Kalabaklı köyüne gerçekleştirdi. Bölgedeki çalışmalara ilişkin Kalabaklı Köyü Muhtarı Mehmet Türkan’dan bilgi alan Barışkan, köydeki mevcut köprünün suyun önünde duramadığına dikkat çekerek, köye mutlaka yeni bir köprü inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Mevcut köprü yetersiz”

CHP’li Barışkan şöyle konuştu: “Kepez Çayı’ndaki incelemelerimizin ardından, sel felaketinin vurduğu bir diğer nokta olan Kalabaklı köyünü ziyaret ettik. Sel sularının evleri bastığı, işletme duvarlarının yıkıldığı köydeki çalışmalara ilişkin Kalabaklı Köyü Muhtarı Mehmet Türkan’dan bilgi aldık. Yaz ayında yaşadığımız yangın felaketi sonrası binlerce ağacın zarar görmesiyle birlikte dağdan gelen yağmur suları köyü adeta açık hedef haline getirmiş durumda. Köydeki mevcut köprü yetersiz olduğu için suyun önünde duramıyor. Kalabaklı köyüne bir an önce yeni bir köprü inşa edilmesi gerekiyor. Buranın, Kepez Belediyesi’nin sorumluluk sahasında olmayışı Kalabaklı köyünü sürekli gündemde tutmamızın önünde asla engel değil. Sonuna kadar da takipçisi olacağız.”

Muammer Barışkan Kepez