Bakanlıktan üreticilere destek

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı desteklerle hayvancılık sektörüne yönelen üreticilerin yatırımları meyvelerini vermeye başladı.

Biga ilçesine bağlı Kozçeşme köyünde faaliyet gösteren üretici Ahmet Tutuş, bir adet anaç merinosla başladığı merinos koyunu yetiştiriciliğinde şu anda 96 küçükbaş hayvana ulaştı. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Ahmet Tutuş'un işletmesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. İl Tarım ve Orman Müdürü Türkarslan, Tutuş'a başarılar dileyerek tesisinde incelemelerde bulundu.

Ahmet Tutuş, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı desteklerle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini artırarak, bölgesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmeyi hedefliyor. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tutuş, tarım ve hayvancılık sektöründeki desteklerin üreticilere önemli bir motivasyon sağladığını belirtti.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında yapılan yatırımlar, bölgedeki tarım ve hayvancılık potansiyelini artırarak sürdürülebilir kılmayı hedefliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Biga üretici