Bakan Kirişci; "Planlı tarım dönemi başlayacak"

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çanakkale'ye geldi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan stantta orman gönüllüsü çocuklarla bir araya gelen Bakan Vahit Kirişci, çocuklara satranç takımı hediye ederek fidan dağıttı. Daha sonra AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ziyarete AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, ve çok sayıda partili katıldı.

Turan; “Biz Çanakkale’nin emrindeyiz”

İl Başkanlığı’nda ilk olarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘’8 sene Çanakkale’ye hizmet etme imkanı buldum hamdolsun, Çanakkale bambaşkadır diye düşünüyorum, bu topraklarda şehrimize hizmet etme imkanı bulduk, bu görevi en uzun sürdürenlerden biriymişiz, bundan sonra beraber olmaya, umudunuz olmaya devam edeceğiz. Biz Çanakkale’nin emrindeyiz. Biz de adaymışız gibi çalışmaya bugünden itibaren başlayacağız. Dört kıymetli adayımız var, hepsine başarılar diliyoruz. Türkiye çok kritik bir dönemde bu dönemde hepimizin pozisyonu bellidir. Ben bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Her zaman hassas davranmıştır bakanımız Çanakkale’miz için. Geçen ay itibariyle bakanımızın imzasıyla onayıyla Çanakkale’mizde belki 20 yıldan beri sorun olan OSB’nin büyümesi ve Küçük Sanayi sitesinin yerinin değişmesi Bakanlığımızın onayıyla o süreç yasal sürece başlamış oldu. Ümit ediyorum diğer süreçlerde hızlandırılır ve Çanakkale’nin göbeğindeki o sanayi sitesi meselesi eskiyen yoran ve şehre yük haline gelen sanayi sitesi esnaflarımızın onayıyla çok daha kıymetli bir yere taşınır ve oranın hem esnafımıza ekonomik değer katması hem yeni bir alanda sanayi üretmesi için birleştirici olur” dedi.

Kirişci; "Yeni mevzuatla birlikte bir planlı tarım dönemi başlayacak"

Çanakkale’nin önemine değinen Bakan Kirişci, “Çanakkale bir tarım şehri. Çanakkale bir orman şehri. Yüzde 52'si orman. Çanakkale pek çok alanda ilk 3'te, 5'te, 10'da olan bir şehrimiz. Tarımsal üretim anlamında söylüyorum. Dolayısıyla herkes konuşmaya başladığında şunu söylerdi. Planlı tarım. Bu yeni mevzuatla birlikte bir planlı tarım dönemi başlayacak. Su gibi, Türkiye'nin su zengini olmadığı, fakiri olmasa bile bugün için su zengini olmadığı gerçeğinden hareketle suyu merkeze alan bir tarımı artık konuşacağız. Planlamayı konuşacağız. Sözleşmeli üretim, sizde çilekte. Son yıllarda çilekte yaygın olarak uygulanmaya başladığı sözleşmeli üretimi, Türkiye'de stratejik olan bütün ürünlerde zorunlu hale getireceğiz. Sözleşmeli üretimle arz talep arasındaki o zıplamaları, oynaklıkları ortadan kaldıracağız. Daha stabil daha herkesin önünü gördüğü bir süreci yaşatacağız” diye konuştu. 

Çanakkale Vahit Kirişci AK Parti