Aylin Sözer'e acı veda!

TAKİP ET

İstanbul'da yaşanan ve Türkiye'yi kahreden Aylin Sözer cinayetine ilişkin kan donduran son dakika ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Öğretim görevlisi Aylin Sözer'in eski sevgilisi olduğu iddia edilen cani bir şahıs tarafından boğazı kesilerek ve yakılarak öldürülmesine ilişkin çok kritik bir bilgi gün yüzüne çıktı.

Türkiye'nin konuştuğu vahşetle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Dün İstanbul'un Maltepe ilçesinde öğretim görevlisi Aylin Özer'i hunharca katleden Kemal (Delbe) Ayyıldız'ın Cinayet Büro'daki sorgusu tamamlandı.

Cesedi pürmüzle ateşe vermiş
2009 yılından beri tanıdığı Aylin Sözer'le olay sabahı tartıştıklarını belirten Kemal (Delbe) Akyıldız; kadının boğazını 20 santimlik ekmek bıçağıyla kestiğini, cesedi ve evi ateşe verdiğini itiraf etti. Yapılan olay yeri incelemesinde de üzerinde üç gram metamfetamin zanlının uyuşturucuyu ısıtmak için kullandığı pürmüzle cesedi ateşe verdiği, farklı yanıcı maddeleri de üzerine döktüğü tespit edildi.

Kardeşinin hesabına EFT yapmaya çalıştı
Kemal (Delbe) Ayyıldız'ın cinayetin ardından Aylin Sözer'in telefonunu alarak EFT işlemi yaptığı da ortaya çıktı. Ayyıldız önce Sözer'in öğrencisi Serkan Y.'ye mesaj atarak, “Sana EFT yapacağım. Parayı çek, kurye göndereceğim ona teslim et” diye yazdı. Serkan Y. “Sesinizi duymadan yapmam” deyince “Gerek kalmadı” yanıtını verdi. Şüphelinin bunun üzerine kardeşi Y.D.'ye 260 bin lira EFT yaptı. Ancak banka işlemi şüpheli bularak gerçekleştirmedi.

Kendisini öldürtmek istemiş
Polis ekipleri geldiğinde yangının yoğun olduğu odaya geçen Kemal (Delbe) Ayyıldız’ın “Kendimi polise öldürtmek istedim. Alevlerin içine kaçtım” dediği öğrenildi. Cinayet Büro dedektifleri Ayyıldız’ın, Özer’in evine giderken yanında telefonunu götürmemesini şüpheli buldu. Kemal (Delbe) Ayyıldız'ın Sözer’den para almak ya da cinayet için planlı olarak adrese gitmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Mahkemeye sevk edildi
Emniyet’teki işlemleri tamamlanan Kemal (Delbe) Ayyıldız, bugün öğle saatlerinde canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.



Aylin Sözer için bugün çalıştığı üniversitede anma töreni düzenlendi. Törende öğrencileri ve mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

"Güle güle kırmızı saçlı öğretmenimiz"
Anma programında konuşan Öğretim Üyesi Özgül Yaman, "Bugün dünyanın en güzel gülen kadınlarından birini cennete yolcu ediyoruz. Aylin Sözer kadına karşı şiddetin ilk kurbanı değil ama artık son kurbanı olsun istiyoruz. Güle güle kırmızı saçlı öğretmenimiz, güle güle canım arkadaşım. İstanbul Aydın Üniversitesi seni, yaşam enerjini ve gülüşünü hiçbir zaman unutmayacak" dedi.



"Bir proje ile adını sürdüreceğiz"
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nükhet Çıkrıkçı ise "Bir proje ile adını sürdüreceğiz, yaşatacağız. Meslektaşlarımla bunu yapmak bizim borcumuz. Sadece kınamak yetmiyor. Önlemek zorundayız. Son kurban diyoruz ama son kurban olmaması için bütün toplumca hep beraber çalışmamız gerekiyor. Bunun için açık davet sunuyorum. İlgili bütün toplum kuruluşlarına, bütün kurumlara bu toplumdaki şiddeti azaltacak, erken çocukluk döneminde bunu önleyecek bir projede bizimle birlikte yer alsınlar. Bu sorunu hep beraber çözmek için gayret edelim. Acımız ancak böyle dindirebiliriz" diye konuştu.
Üniversite Rektörü Prof. Yadigar İzmirli de gözyaşları içinde "Şiddetin her türlüsünü ama illa ki kadına ve çocuğa şiddeti tüm benliğimizle kınıyorum. Ailesi başta olmak üzere tüm öğrencilerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi.

"Sadece hocam değildi o benim ablamdı"
Aylin Sözer'in bir öğrencisi de "O kadar büyük bir şoktayım ki anlatamam. Bu okulda öğretim görevlisi olarak görev yapıyorsam onun sayesinde. O benim sadece hocam değildi o benim ablamdı" ifadelerini kullandı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nükhet Çıkrıkçı ise haberi aldığından duyduklarını inanamadığını belirtti. Prof. Çıkrıkçı, "Acımız çok büyük. Aylin hocayı hiç bu şekilde görmek istemezdik. O bir gerçek eğitimci, işini aşkla sevgiyle yapan geleceğe bilgisini çoğaltarak veren bir hocaydı. Yerinin doldurulması çok zor. Yapacağımız çalışmalarla erkek şiddetinin nedenlerini araştırıp bunlardan çıkacak sonuçlarla politikacılara yol göstermeyi istiyoruz" dedi.

Odasına çiçek ve not bırakıldı
Aylin Sözer'in okulda bulunan odası ise çiçek ve notlarla dolduruldu. Masasına çiçeklerle dolduran sevenleri "kahkahası kendinden önce gelen kadın hep çok güzel güldün" "Güler yüzlü melek hocamız sizi çok özleyeceğiz, neşeniz kahkahanız daima yaşayacak" gibi notlar bıraktı.

aylin sözer kadın şiddeti kadına şiddet hayır cinayet kan donduran ifade aylin sözeri anma töreni aylin sözerin öğrencileri aylin sözerin arkadaşları