Aydın; "Şüphelerin giderilmesi, soruların cevaplanması elzemdir!"

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da irtikap suçuyla sanık olarak yargılandığı ve kamuoyunda 'mazot davası' olarak bilinen Çanakkale S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi davası kararına ilişkin açıklama yaptı. Gerekçeli kararın, Çanakkale kamuoyunun şüphelerini gidermeye yetmediğini belirten Aydın; 'Bu sebeple, Çanakkale halkının zihnindeki şüphelerin giderilmesi elzemdir' dedi.

Bahsi geçen olayda aynı masada oturan kişilerden 3'ünün 16, 9 ve 8'er yıl hapis cezası almasına karşın, irtikap suçuyla sanık olarak yargılanan CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın beraat etmesinin, kamuoyunda büyük soru işaretleri ve bununla beraber vicdani rahatsızlık doğurduğunu hatırlatan AK Parti Çanakkale İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın; “Kamu vicdanında derin yaralar açan, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da irtikap suçuyla sanık olarak yargılandığı ''mazot davası'''nın gerekçeli kararı, basında da çıkan haberlerle kamuoyunun malumu olmuştur. Tabiri caizse, bahsi geçen olayda aynı masada oturan kişilerden 3'ünün 16, 9 ve 8'er yıl hapis cezası almasına karşın, irtikap suçuyla sanık olarak yargılanan CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın beraat etmesi, kamuoyunda büyük soru işaretleri ve bununla beraber vicdani rahatsızlık doğurmuştu” dedi.
“Kamuoyu hala aydınlanmayı bekliyor”
“Gerekçeli kararda da görüldüğü üzere, gerek tanık ifadeleri, gerekse teknik ve fiziki takiplerle tespit edilen suç sayılabilecek dialoglara rağmen; kamuoyunda, ''suç örgütü'' olarak adlandırılan bu yapının ardındaki ilişkilerin tam anlamıyla gün yüzüne çıkmadığı hissiyatı doğmuş ve zihinlerdeki soru işaretleri giderilememiştir” diyen Aydın; “Nitekim iddianamede de bahsi geçtiği üzere, halk otobüslerinde kullanılan yıllık yaklaşık 1 milyon litrelik akaryakıtın, Çanakkale Belediyesi'ne ait akaryakıt istasyonundan değil de Belediye Başkanı'nın şahsına ait akaryakıt istasyonundan satın alınmaya zorlanmasının ardında nasıl ilişkilerin olduğu konusunda tüm kamuoyu hala aydınlanmayı beklemektedir” şeklinde konuştu.
“Çanakkale halkının zihnindeki şüphelerin giderilmesi elzemdir”
Gerekçeli kararın, Çanakkale kamuoyunun şüphelerini gidermeye yetmediğini kaydeden AK Parti Çanakkale İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın; “Savcılık makamının, kendi mütalasına aykırı bir karar verilmesi sebebiyle, bu karara itiraz etmesi muhtemeldir. Nitekim gerekçeli kararın, Çanakkale kamuoyunun şüphelerini gidermeye yetmediğini net bir şekilde görmekteyiz. Bu sebeple, Çanakkale halkının zihnindeki şüphelerin giderilmesi elzemdir. Bizler de Çanakkale kamuoyu adına bu sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.
 

Çanakkale AK Parti Ertuğrul Aydın Ülgür Gökhan