Arslan; "Kepez bu oyuna gelmez"

TAKİP ET

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, HDP tarafından düzenlenen ve kamuoyunda tepkiye neden olan Futbol Turnuvası hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Arslan; 'Bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, Çanakkale ve Kepez bu oyuna gelmez' dedi.

Kepez Belediye hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Yapılan her iki kongrede yönetim kurulunda, tüm partilerden yönetici arkadaşlar var, eğer ben müdahil olsaydım; dört tane CHP’li, 3 tane İYİ Partiliyi Kepezspor’a başkan seçer yolumuza devam ederdik ama ben, Kepezspor’un asla siyasete bulaşmadan yönetilmesini istedim. Tüm partilerden bunu Kepezliler de çok iyi biliyor ki sayın başkan da istifa eden başkan, diğer yöneticiler de farklı partilerden, içimizde farklı partilerden olan arkadaşlar var. Ben burada siyaset yapmıyorum, Kepezspor’un başarılı olabilmesi adına bir belediye başkanı olarak, Kepez Belediyesi olarak yasanın bana tanıdığı haklar üzerinden amatör kulübe maddi manevi olarak gereken desteği zaten sağlıyorum” dedi.

“Bu kentte kardeşçe, dostça yaşıyoruz”

“Çanakkale’de bir bölücülük yaparak insanları tahrik ederek, yok branda astılar, yok bayrak süslediler, Kepezspor’un renkleri yeşil kırmızıdır” diyen Başkan Arslan; “Kepezspor’un halı saha açılış maçında yeşil kırmızı üçgen bayraklar vardı, bilmeyenlere bunlar söylendiği zaman tahrik ediyorlar, kullanıyorlar ama bayraklar Kepezspor’un halı saha açılışındaki süsleme bayrakları ve halen duruyor bayraklar orada. Yok onlar asmış da, yok bölücü terör örgütü PKK’nın sloganları varmış da, işte arkadaş burada ve Diyarbakır milletvekili geliyor o gün, emniyet de Milletvekili geliyor diye gerekli önlemleri alıyor, ne bir slogan atma, ne bir açıklama, ne bir pankart hiçbir şey yok. Bu kentte kardeşçe, dostça yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Çanakkale ve Kepez bu oyuna gelmez”

Başkan Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Muharrem ayındayız, aşure kırk değişik malzemeden yapılır, her biri tek başına bir tat oluşturur mu? Hepsi bir araya geldiği zaman inanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor, bu ülke de bir aşure günü, doğusuyla, batısıyla, etnik kimliğiyle, diniyle, diliyle mezhebiyle, biz burada bu insanları asla ötelemiyoruz. Asla bu insanları dışlamıyoruz. HDP’li bir arkadaş bir berbere gittiği zaman seni tıraş etmem diyebiliyor mu ya da bir bakkal alışveriş yapamazsın diyebiliyor mu? Neden bu sahaya gelip de halı sahanın ücretini ödeyerek halı sahada top oynayamasın? Bölücü örgüt sloganı atıyorsa, toplumu tahrik ediyorsa o zaman zaten emniyet mensupları, valilik bununla ilgili gerekli müdahaleyi yaparlar. Ben devletin emniyet mensubu değilim ki. Bu kentte hepimiz, dostça, kardeşçe, barış içinde yaşıyoruz ve bu barışı bozmak isteyen insanlar var, bunlar konuya hakim olmayanları kışkırtarak bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Çanakkale ve Kepez bu oyuna gelmez, bu ülke bu oyuna gelmez.”

Çanakkale Kepez Kepez Belediyesi Birol Arslan