Araç alev aldı, yangın ormana sıçradı

TAKİP ET

Ayvacık ilçesinde, bariyere çarptıktan sonra alev alan otomobilde başlayan yangın ormana da sıçradı. Otomobildeki yaralı 3 kişi hastanede tedavi altına alınırken, havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale'den Ayvacık yönüne giden Evren Obir’in kullandığı 10 AFY 748 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıktı. Yol kenarındaki demir bariyerlerin başlangıç noktasına çarptıktan sonra ormana doğru yönelen otomobilin motor kısmı alev aldı ve alevler ormana sıçradı. Otomobilden kendi imkanlarıyla çıkan otomobil sürücüsü Evren Obir, eşi Özlem Obir ve oğlu Ediz Obir, olay yerine gelen ambulanslarla Ayvacık Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Demir bariyerlere çarptıktan sonra ormana giren otomobilin motor kısmında başlayan yangına ilk müdahale yangın tüpleriyle yapılırken, tüm uğraşlara rağmen alevler ormana da sıçradı. Yangın bölgesine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter, 12 arazöz, çok sayıda iş makinesi ve orman işçisi sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındı. Yangında 3 dönüm alan zarar gördü.

Çanakkale Ayvacık orman yangını