Ankara'da Akif rüzgarı esti

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından Ankara Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İstiklal Marşı'nın 100. Yılında Akif Dostu Şehirler Müzik ve Halk Dansları Festivali'ne katıldılar.

Düzenlenen programda AK Parti Grup Başkanvekili Turan ve Çanakkale Milletvekili İskenderoğlu’nun yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş, ÇAFAD Başkanı Selim Yazan ve ÇAFAD Yönetimi de yer aldı.
Turan; “Çanakkale’miz, aynı zamanda bir Akif şehridir”
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada; “Ankara’da üstad Akif rüzgarı esti; Çanakkale esintileri hissedildi. Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından Ankara Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen İstiklal Marşı'nın 100. Yılında Akif Dostu Şehirler Müzik ve Halk Dansları Festivali’ne katıldık. Bayramiçli hemşehrimiz, Üstad Mehmet Akif, rüzgarı bu defa Ankara’da esti. Festival, hem Akif’i daha yakından tanımamıza imkan sağlayan, Akif dostlarını buluşturan, Bayramiç’imizin, Çanakkale’mizin tanıtımına katkı sunan kıymetli bir program oldu. Destanlar ve Şehitler Diyarı Çanakkale’miz, aynı zamanda bir Akif şehridir. Bu kıymetli proje, bir anlamda Akif dostu şehirlerimizi de buluşturuyor. Bu duygularla fikir ve dava adamlığıyla örnek olan, mısralarıyla maneviyatı, bağımsızlığı ve mücadeleyi hayatımıza nakşeden Üstadı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Bu özel programa ev sahipliği yapan Altındağ Belediye Başkanımız Asım Balcı’ya, projeyi destekleyen İçişleri Bakanlığı’mıza, ÇAFAD Başkanımız Selim Yazan ve ÇAFAD Yönetimimiz başta olmak üzere, bu anlamlı projede emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.