Altınok; "7 bin kişinin üzerinde çalışan olacak"

TAKİP ET

Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bölgede bulunan 91 adet satılabilir sanayi parselini, 52 adet firmaya tahsis ettiklerini söyledi. Altınok; 'Tahsis edilen firmalardan alınan noter taahhüdü doğrultusunda 7 bin kişinin üzerinde doğrudan çalışan olacak' dedi.

Bölgedeki çalışmalar hakkında son bilgileri aktaran Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, kente istihdam anlamında önemli bir katkı sağlayacak olan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bölgemizde bulunan 91 adet satılabilir sanayi parselini, 52 adet firmaya tahsis etmiş bulunmaktayız. Tahsis edilen firmalardan alınan noter taahhüdü doğrultusunda 7 bin kişinin üzerinde doğrudan çalışan olacak” ifadelerini kullandı.

Firmalar için gerekli olan personel ihtiyacını karşılayabilmek için pek çok görüşmeler ve istişareler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altınok, “Bizde hem gelen firmaların personel ihtiyacını karşılamak hem de bölge insanımızın iş sahibi olmasını sağlamak amacıyla ÇOMÜ, İŞKUR, Milli Eğitim ve Ezine Gıda İhtisas OSB olarak ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Firmaların ihtiyacı doğrultusunda personel temini, eğitimi, sertifika kursları gibi çalışmalar yaparak yoğun personel talebi olacak Ezine Gıda İhtisas OSB'ye istihdam anlamında alt yapı hazırlamaya çalışıyoruz. Sanayileşmenin getireceği avantaj ve imkanları Çanakkale'de yaşayan vatandaşlarımıza yansıtmak en büyük görevimiz” şeklinde konuştu.