AK Partili Milletvekilleri mazbatasını aldı

TAKİP ET

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu mazbatalarını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra partililere seslenen Turan, Çanakkale'de yerel iktidar olan CHP'yi eleştirip; 'Bunlarda hizmet yok' dedi.

24 Haziran seçimlerinde il genelinde birinci parti olan AK Parti’den Milletvekili seçilen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu partililerin yoğun desteği ile Çanakkale Adalet Sarayı'nda mazbatalarını aldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ünsal Bayav ve komisyon üyelerinden aldı. Mazbatalarını aldıktan sonra AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Adliye Sarayı bahçesinde kendisine destek veren partililer ile bir araya geldi.

İskenderoğlu; “Biz Çanakkale’nin hizmetkârıyız”

Çanakkalelilere ve partililere teşekkür eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Dün nasıl çalıştıysak bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Gece gündüz, Çanakkale’ye bir kadın eli değmeli dedik ve 24 Haziran günü Çanakkaleli hemşerilerimiz bunu bize teveccüh ettiler. İnşallah daha güzel günlerde, sayın Grup Başkanvekilim ile birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz Çanakkale’nin hizmetkârıyız” dedi.

Turan; “Bu mazbata Çanakkale'nin”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun teşekkür konuşmasının ardından partililere seslenen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Az önce Jülide hanımla beraber resmi olarak mazbatamızı aldık. Öncelikle ben şahsımıza, partimize, Çanakkale'mize bu yeni sürecin hayırlar getirmesini ümit ediyorum. Allah aldığımız işlerin hakkını vermeyi bizlere nasip etsin. Bu mazbatayı köy köy bizimle gezen ana kademe teşkilatımıza, bu mazbatayı mahalle mahalle gezen afiş asan gençlik kollarımıza, bu mazbatayı kapı kapı gezen kadın kollarımıza, kendi seçimi gibi çalışan belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize, her türlü derdimizi çeken ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, köy köy dolaşan il genel meclisimize, sahurunu, iftarını açan köy muhtarlarımıza, STK başkanlarımıza, bizim kadar heyecanlanan tüm Çanakkaleli hemşerilerimize hediye etmek istiyorum. Bu mazbata Bülent Turan'ın, bu mazbata Jülide hanım'ın değil, 550 bin Çanakkale'nin tümünün olacak” diye konuştu.

“Hizmet yok bunlarda”

CHP’nin Çanakkale’ye hizmet etmediğini ifade eden Turan; “Nasıl oluyor da 10 ilçede birinciyiz, Çanakkale’de birinciyiz, Türkiye’de birinciyiz, Marmara’da birinciyiz, ama merkezde birinci değiliz? Bizim kusurumuz vardır, eyvallah. Teşkilatın kusuru vardır, eyvallah. Ama ters yola giren, bir anlamda fıkralara konu olan temel hikayesindeki gibi, aynaya bakın. Mezbaha yok, hal yok, temizlik yok, park yok, yok, yok, yok. Neden birinci bunlar arkadaş? Bunu sormak hakkımız bizim. Sitem etmiyorum, tespitte bulunuyorum. Lapseki’de yüzde 50, Biga’da yüzde 55, Çan’da öyle, Yenice, Ezine, Ayvacık öyle her yerde birinciyiz. Merkezde neden değiliz? Daha çok çalışacağız başka bir şey. Ama bir daha söylüyorum; merkezdeki arkadaşlarımız ne olur, ideolojik olarak bakmayın meseleye. Hizmet yok bunlarda. Atatürk’ün partisi değil bunlar demiştik, aynı şeyi söylüyorum. Selahattin Demirtaş’ın aldığı oy 6 bin Çanakkale’de. Ama CHP’nin omuz vermesiyle HDP’nin aldığı oy 15 bin. Bu oy nerden geldi? Bunlar CHP’li falan değil. Bugün Cumhurbaşkanımız, ‘terörle arasına mesafe koyamayan partilere destek veren ana muhalefet’ dedi. Hemen beş dakika sonra Muharrem İnce Twitter’dan açıklama yaptı, dedi ki; ‘ispat et’. Çanakkale adliyesinden haykırıyorum. İspatı şu; Demirtaş’ın 6 bin aldığı oy ile HDP’nin aldığı 15 bin oyun gerekçesi gizli ittifaklar. Batman, Siirt, Mardin, Hakkari, Şırnak tüm doğuda HDP düştü. Ama Beşiktaş’ta, Kadıköy’de, Bakırköy’de oyları arttı. Bunu biz bilmiyor muyuz. Daha ötesi, biz duymadık mı; ‘PYD, özgürlük hareketi için kurulan bir örgüttür’ demedi mi CHP’liler? ‘Afrin’de ne işiniz var?’ demedi mi CHP’liler? Aynı şekilde, ‘sınır komşumuz PYD olsun ne var bunda’ demediler mi? IŞİD ile en büyük mücadeleyi yapan hükümet, devlet olmasına rağmen demediler mi ‘ne işiniz var oralarda’ diye? HDP’nin vagonu haline gelen bir CHP var. Adı CHP, ruhu HDP olan bir parti var. CHP’lilerin buna sahip çıkması lazım. Bu CHP Mustafa Kemal’in CHP’si değil. Baykal’ın ki bile değil. Tüzük değişti, yönetim değişti, vekiller değişti. O yüzden bir daha söylüyorum; ey Çanakkale merkez, ey hemşerilerim bu oyları verirken ne olur ön yargısız, ideolojik takıntılardan uzak, hizmete, milli duruşa evet deyin. Biz MHP ile beraber bir ittifak kurduk. Seçim değil memleket dedik. Ne oldu? Seçim bittiği gün ittifakı bozanlar bir tarafa, 2023’e kadar beraberiz diyenler bir tarafa. Bu vesileyle MHP yönetimi başta olmak üzere, kendi partisini ve liderini satmayan tüm ülkücülere teşekkür ediyorum” diye konuştu.