AK partili Bülent Turan'ın eleştirilerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan cevap

TAKİP ET

AK Parti İl Kongresinde konuşma yaparak CHP'li Çanakkale Belediyesini eleştiren Bülent Turan'a yanıt gecikmedi. Ülgür Gökhan yapılan eleştirilere; 'Ben halkın parasıyla iş yapmaya çalışıyorum, araç geçiş garantisi gibi hizmet garantili kredi bulduk da yapmadık mı' diyerek yanıt verdi.

Bir süredir ziyaretlerine devam eden Ülgür Gökhan bugün de CHP Merkez İlçe Başkanlığına da ziyarette bulundu. Ziyarette AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın İl Kongresinde yaptığı eleştirilere de yanıt veren Ülgür Gökhan; “Yıllardır aynı eleştiriler. Sarıçay, Yeşil Yerel Yönetim Binası, Cennet Otoparkı ve Sosyal konutlar. Başka bir şey yok. Peki bunların olmamasında benim ne suçum var” tepkisini gösterdi.
“Ekonomik kriz müteahhitleri batırdı. Krizin suçlusu kim?”
Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Cennet Otoparkı eleştirileri konusunda eleştirileri kabul etmeyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “2018 yılında ülkeyi etkisi altına alan ve halen devam eden bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Belediye Hizmet Binamızı yapan müteahitte, Cennet Otoparkını yapan müteahhitte ekonomik kriz nedeniyle battılar. Bu ekonomik krizin suçlusu ben miyim, yoksa ülkeyi 18 yıldır yöneten iktidar mıdır” tepkisini gösterdi.
“Hizmet garantili kredi bulduk da yapmadık mı?”
Bülent Turan’ın “Çanakkale 1915 Köprüsü inşaatı bitmek üzere ama Yeşil Yerel Yönetim Binası ile Cennet Otoparkı bitirilemedi” eleştirilerine de Köprüye verilen Araç Geçiş Garantisi ile yanıt veren Ülgür Gökhan; “Yıllardır aynı eleştiriyi yapıyorlar. Tekrar tekrar açıkladık ama ısrarla aynı şeyleri söylüyorlar. Çünkü söyleyecek başka şeyleri yok. Çanakkale Köprüsünün inşaatı bitmek üzereymiş. İyi de köprü için uluslar arası kredi alan müteahhit firmalara araç geçiş garantisi verdiler. Ben bir belediyeyim. Hizmet garantili kredi bulduk da yapmadık mı” diyerek yanıt verdi.
“Cennet otoparkı ihalesi 31 martta”
Yeşil yerel Yönetimler binası ihalesinin yapıldığını ve yer teslimi yapıldığını hatırlatan Ülgür Gökhan Cennet Otoparkı ile ilgili ise şu bilgileri verdi; “Ben Çanakkale halkının parasıyla iş yapıyorum. Yeşil yerel yönetim binası ihalesini yaptık, yer teslimini yaptık. 31 Mart 2021 tarihinde de Cennet Otopark ihalesini yapmış olacağız” dedi.
“Mütevazi bir belediye başkanıyım”
AK Partili Bülent Turan’ın “Çanakkale’nin 12 ilçe başkanı var. Merkez ilçe belediye başkanı kendisini diğer belediye başkanlarından üstün görüyor. Hiç birinizin ondan bir farkı yok” eleştirisine de yanıt veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ben mütevazi bir belediye başkanıyım. İlçe başkanları değil; belde belediye başkanlarımızla bile kendimi aynı ayarda görüyorum. Ancak şunu da kendisine hatırlatayım: İl Protokollerinde önce kentin Valisi, Milletvekilleri, en yüksek Askeri erkan ve İl Belediye başkanı gelir. Kendisinin Merkez İlçe Belediye Başkanı dediği aynı zamanda İl Belediye Başkanı olarak protokolde yer alır. Bunu ben değil devlet diyor” açıklamasında bulundu.
 

bülent turan ülgür gökhan çanakkale belediyesi