Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi açıldı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale'de Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Erbaş; 'Çocuklarımız Rabbini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz, derdimiz bu' dedi.

Tarihi Fetvane binasının restore edilerek oluşturulan merkezin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkanlık olarak gençlik ve aile çalışmalarına çok önem verdiklerini belirterek; “Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençlerimizi milli ve manevi hassasiyetlere uygun bir şekilde yetiştirmemiz lazım. ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı’ Mehmet Akif Ersoy'un bu dizelerinde dile getirdiği ruha uygun bir gençliği yetiştirmemiz lazım.” dedi.
Başkan Erbaş, tarihi Fetvane binasında daha önceleri İslam'ı daha iyi yaşamak, yanlışlardan uzak durmak, doğru dini bilgiye sahip olarak yaşamak için faaliyetler yapıldığını ifade ederek, “Şimdi aile ve gençlik merkezi, kitap okuma, kitapla gençlerimizi buluşturma yeri olarak açmış olmanın gururunu yaşıyoruz elhamdülillah. Buna ihtiyacımız var. Gençlerimiz okusun istiyoruz. Çocuklarımız Rabbini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz, derdimiz bu. İyilik, kötülük, dürüstlük, yalanın kötülüğü, doğruluğun iyiliği nedir, bunları öğrensin istiyoruz.” diye konuştu. Bir memleketin, bir milletin ayakta kalmasının yolu doğru bilgilerle donatılan gençlerden geçtiğine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Doğru, sahih bilgiler ile donatılan çocukların varlığından geçmektedir. Sağlam bir aileden geçmektedir. Aile sağlam olursa toplum sağlam olur, millet sağlam olur, devlet sağlam olur.”
Başkan Erbaş’ın yaptığı duayla açılış gerçekleştirildi. Açılışın ardından Başkan Erbaş merkezde incelemelerde bulunarak koordinatörlerden bilgi aldı. Açılış törenine, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Vali İlhami Aktaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve çok sayıda davetli katıldı.