ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi, afet yaralarını sarmaya devam ediyor

TAKİP ET

ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi, afet yaralarını sarmaya devam ediyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne bağlı Sosyal Sorumluluk Birimi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren hem afet bölgesi hem de Çanakkale’ye yerleşen depremzedeler için yoğun çalışmalar yürütüyor. ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi tarafından yürütülen Kara Gün Dostu projesi, il kapsamında yoğun ilgi görüyor. Proje detaylarını ve afetin ilk gününden itibaren ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi tarafından yapılan desteklerin ayrıntılarını ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın anlattı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler pek çok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olmuş ve 10 ilimizde yaşayan birçok kişiyi de derinden etkilemişti. Ülke çapında gerçekleştirilen pek çok destek kampanyasıyla bölgede yaşayan kişilerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Afetzedelere destek olma kapsamında Çanakkale’de de pek çok çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında hem vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören hem de koordineli bir şekilde; afet bölgesine ve Çanakkale’ye yerleşen depremzede misafirlere destek imkanı sağlayan ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi tarafından yürütülen ‘Kara Gün Dostu’ projesi yer alıyor. Afetin ilk gününden itibaren yoğun çalışmalarını sürdüren ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Birimi, kent genelinde oldukça verimli çalışan ekiplerden sadece biri. Deprem bölgesine, afetin ilk 4 günü 4 farklı tır gönderen ekip deniz yoluyla da bölgeye 40 palet destek paketi gönderdi. İhtiyaca göre hazırlanan paketler, AFAD koordinasyonunda ilgili kişilere ulaştırıldı. Hem afet bölgesine hem de Çanakkale ili içerisinde ikamet etmeye başlayan depremzedelere yönelik çalışmaların sürdürülmesinde koordinasyonu sağlayan ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, projeye yönelik ayrıntıları aktardı. Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan Kara Gün Dostu projesi ile ilgili ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın; “Sel ve yangın gibi afetlerde de çalışmalarımızı sürdürmüştük. Yine o afetlerde de ilgili bölgelere gerekli destek kampanyaları düzenlenmiştik. Aslında Kara Gün Dostu projesi kapsamında, Kahramanmaraş depremleri afette çalıştığımız üçüncü bir dal oldu. Daha önceden afet konularında çalışmış olmamız ve buna bağlı olarak tecrübe kazanmamız da bugün yürütülen kampanyalarda koordinasyonunu iyi sağlamamızın temel nedeni.” dedi.

“Destek sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz”

Vatandaşların desteklerini deprem bölgelerine ulaştırabilmek adına çalışmalarını sürdüren ÇOMÜ Sorumluluk Birimi bünyesinde sürdürülen Kara Gün Projesi ile ilgili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Afete yönelik sorumluluk bilincinde olarak uzun yılların vermiş olduğu tecrübe doğrultusunda Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremler neticesinde bölgeye bizler de destek göndermek istedik. Bu bağlamda gönüllü öğrencilerimizin koordineli çalışmaları, kentlilerimizin yoğun ilgisi, akademik ve idari personelimizin de katkılarıyla geniş bir çerçevede destek sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz. Depremin ilk gününde başlattığımız Kara Gün Dostu projesi kapsamında çok kısa bir sürede gerekli destek malzemelerini tedarik ettik.” diye konuştu.

 Afet bölgesine kara yolu ile 4 tır, deniz yoluyla ise 40 palet desteğin gönderildiğini ve AFAD koordinasyonunda dağıtımının gerçekleştiğini vurgulayan Doç. Dr. Ilgın, “Yalnızca afet bölgesine değil sayısını net bir şekilde bilemediğimiz fakat Çanakkale’de devlet yurtlarına, konuk evlerine evlere yerleşen depremzede misafirimize de ev eşyası, erzak, giyim, hijyen malzemeleri gibi ürünler konusunda her türlü desteği sürdürüyoruz. Ayrıca miniklerimizle bir araya geliyor, sosyal aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın sosyal aktivitelerle yaşadıkları faciadan uzaklaşacağını düşünürken, kendilerine özel bir alan yaratmak için bütün çabamızı sarf ediyoruz.” dedi.

“Yaralar sarılmadan ne bahar gelir ne de yaz”

Afet sonrasında koordinasyonun önemine değinen Doç. Dr. Ilgın, “Koordinasyon oldukça önemli. Ekip olarak gerçekten koordinasyon konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Fakat koordinasyon kadar bizlere ulaştırılan ürünlerin devamlılığı da çok önemli. Depremin ilk haftasında hemen hemen herkes elinden geldiğince destek çalışmalarına katkı sağladı. Fakat bu tür çalışmaların devamlılığı sağlandığı takdirde, yaraları daha hızlı saracağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Gönüllü ekibin yoğun çalışmalarına dikkat çeken Doç. Dr. Ilgın, “Koordineli çalışmanın yanı sıra, ekip bilinci de oldukça önemli. Gönüllü öğrencilerimiz, gönüllü akademisyenlerimiz ve gönüllü idari personelimiz yoğun bir çalışma sergiliyor. Kentlilerimizden de bağışlarımız gelmeye devam ediyor. Afet bölgesine gitmiş birisi olarak hem burada yürüteceğimiz hem de orada yürüteceğimiz çok iş var. Ayni destek topladığımız ÇOMÜ Butik alanımızda gönüllü olarak destek vermek isteyen herkesi bekliyoruz.” diye konuştu.

“Biz büyük bir aileyiz”

Doç. Dr. Ilgın sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Desteklerinizi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Barbaros Mahallesi Terzioğlu Yerleşkesi Hasan Mevsuf Spor Salonu Girişi ÇOMÜ Butik adresine gönderebilir, Instagram üzerinden @comu.butik ve @comusosyalsorumlulukbirimi hesaplarından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Şehir dışında olan destekçilerimiz ise, sanal marketlerden ürün sipariş ederek Butik alanımıza yönlendirebilir, sosyal medya hesaplarında paylaşılan duyuruları yeniden paylaşarak dolaşıma sokabilir. Böylece ilgili kişilere ulaşma sürecimizi de hızlandırmış olabilirler. Biz büyük bir aileyiz ve çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale ÇOMÜ Hicran Özlem Ilgın