2 altın, 1 bronz madalya kazandılar

TAKİP ET

Balıkesir'de 1-6 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri, Çanakkale Geçilmez Spor Kulübü için unutulmaz bir zaferle sonuçlandı.

Milli sporcu Beyza Akkaya, Ümit 47 kg Kumite dalında Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonası seçmelerini yenilgisiz bir şekilde tamamlayarak Şubat ayında Gürcistan Tiflis'te düzenlenecek Avrupa Karate Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Ayrıca, Türkiye Şampiyonu Beyza Akkaya, 17-19 Kasım tarihlerinde Slovenya'da gerçekleştirilecek Balkan Karate Şampiyonası'nda ülkemizi milli takımda temsil edecek.

Eylül Tekcan ise, Genç 48 kg Kumite dalında Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası Seçmelerinde 3 galibiyet 1 yenilgi alarak 1 averaj ile maalesef seçmeleri kaybeden sporcu 17-19 Kasım'da Slovenya'da düzenlenecek Balkan Karate Şampiyonası'nda ülkemizi milli takımda temsil edecek.

Zeynep Akkaya da, U21 50 kg Kumite dalında Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Zorlu rekabetin içinde iyi mücadele etti ve 17-19 Kasım tarihlerinde Slovenya'da düzenlenecek Balkan Karate Şampiyonası'nda milli takımda ülkemizi temsil edecek.

Ümit 54 kg Kumite dalında yarışan sporcu Sıla Oytun ise, grup finali ve repesaj finalinde kaybederek kürsüye çıkma şansını yakalayamadı, ancak 5. olarak büyük bir başarı elde etti.

Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Melih Erbasan yaptığı açıklamada; “Tüm sporcularımızın bu muhteşem başarılarıyla gurur duyuyor ve Avrupa Şampiyonası'nda Beyza Akkaya'ya, Balkan Şampiyonası'nda ise tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. Çanakkale Geçilmez Spor Kulübü olarak, zaferlerle dolu bir geleceğe yürümeye devam ediyoruz. Tebrikler!” dedi.

Çanakkale Geçilmez Spor Kulübü madalya